Sayfalar

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Samos


Geçtiğimiz pazar (04.08.2014), arkadaşlarım Demet ve Buket ile Samos'taydık. Kuşadası Liman'dan 9 feribotuna binerek gittik. 

Ben bir çılgınlık yapıp kapı vizesi aldım. Çılgınlık diyorum çünkü kapı vizesi günü birlik bir gezi için iyi bir çözüm değil ama sevdiğim arkadaşlarımla mini bir tatil için değer diye düşündüm.

Yolculuk 1.5 saat sürüyor. Feribotun kalkışı, varışı, pasaport kuyruğu, araç kiralayalım derken saat 11:30'u buldu. Demet, Buket ve benim artık şirin mi şirin bir kiralık fıstık yeşili Micra'mız, topu topu 5 saatimiz ve önümüzde gezilecek bir Samos Adası vardı :)




Zaman kısıtlı olunca 2 rota belirledik. Biri, ünlü matematikçi Pisagor'un memleketi Pytagoria'ya doğru (güney), öbürü de Kokkari'ye doğru (kuzey). Feribot yolcuları adanın yukarısında Samos Town (Vathi)'de bırakıyor.

Arabaya 10 Euroluk benzin koyduk. Benzinin litresi 1.77 Euro, ve aldığımız miktar ihtiyacımızdan çok fazlaymış çünkü ibre hiç yerinden oynamadı :) Malum ada küçük...

Pithagorio, şirin bir yerleşim yeri, kafeler ve hediyelik eşya dükkanlar var. Sokaklar tenhaydı.
Demet ve ben, Pithagorio'dayız
Orada rastladığım en ilginç şey Pisagor bardağıydı. Bardak, seramikten yapılmış ve içinde bir çizgi var. İçine doldurduğunuz sıvı, o çizgiyi aşarsa, tüm sıvı bardağın aşağısından akıyor, gidiyor. Pisagor zamanında, şarap ikramında insanların haklarından fazla içmemeleri için bunu tasarlamış. Felsefik anlamlar yüklenirse de şöyle dendiği söyleniyor: “azla yetinmeyi bilin, azla yetinmeyi bilmezseniz elinizdekinden de olursunuz”

Bardağın fiziğini çözemek isteyenler için kesit şemasını internetten buldum:

Kendisi de şöyle:
 

Devam ederseniz Pithagorio sokaklarını ve kaleyi de görebilirsiniz. Tarih ve özellikle görülecek yerler adına fazla bir şey beklememenizi tavsiye ederim...
Buket'le, kale kalıntılarının arasında

Sokaklar...
İkinci durak Kokkari... Kokkari'de de uzun bir plaj ve cafeler var. Plaj ve deniz, Ege'deki tanıdık plajlardan hiç farklı değil, çakıl plaj olması dışında. Orada da yapılacak en güzel aktivite, keyifle bir yemek yemek olur. Yemeğin ardından hemen restoranların önündeki şezlonglara geçip denize girmek mümkün. Şezlonglar ücretsiz. Kendi memleketimiz Çeşme'deki "plaj kapitalizm"inden sonra gerçekten özlem duyduğum bir şeydi bu.

Cafe del Mar'da salata
Fiyatları sorarsanız Avrupa için epey makul, TL'ye dönüştürürseniz son kurlardan sonra daha az makul diyebilirim. 

Tüm gezinin bütçesi şu şekilde: 
Feribot: 40 euro, Kapı vizesi: 45 Euro, Araba kirası:35 Euro,Güzel bir öğle yemeği: 10 Euro kb, Benzin: 1.77 Euro/lt, Plajlar: ücretsiz

Genel olarak izlenimim:
  • Hizmetleri çok güleryüzlü, keşke bizde de sahil kesimindeki personellerimiz bu kadar güleryüzlü servis yapsalar...
  • Samos oldukça küçük ve görülecek fazla bir yer yok, gidecekseniz beklentilerinizi az tutmanızı ve arkadaşlarınızla keyif yaparak gezmenizi önerebilirim.
Dönüş 17:00'de ama pasaport girişinde uzun bir kuyruk olduğundan en geç 16:30'da orada olsanız iyi olur.

İyi yazlar :)
Şirin Micra'mız...Sürücümüz Buket'ti, sağolsun :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline kalemine sağlık İremciğim, diğer gezilerin kadar menun kalmadığın belli, ama olsun sonuçta görülmeyen, gezilmeyen her yer güzeldir, selamlar Murat SEVER

Yorum Gönder