Sayfalar

22 Mayıs 2011 Pazar

Dubai

Dubai; gökdelenleri, dev alışveriş merkezleri, geniş yolları (ama yine de trafiği) ile akılda kalan bir ülke.





Bir gezginin rotasında öncelikli yerlerden olmayabilir ama hazır gezip görmüşken oralardan da gözlemlerimi aktarmak isterim.

Atlantis oteli


Burj el Arab



Mühendislik bilgisinin sınırlarını zorlayacak farklı mimarilerdeki binalar, Dubai’de alışıldık bir görüntü. Burj el Arab, insan yapımı ünlü palmiye adası Palm Jumeriah, adanın ucunda yer alan Hint okyanusu manzaralı dev otel Atlantis, dünyanın en yüksek binası 200 katlı Burj Dubai (Burj Khalifa), Dubai’nin ilk akla gelen mimari noktaları. Doğal güzellik pek bulunmuyor, vakit genelde alışveriş merkezleri etrafında geçiyor. Ama farklı bir deneyim yaşamak isteyenler, bence Mall of Emirates adlı alışveriş merkezinde kayak yapmayı deneyebilir, içinde Venedik kanalları olan Medinat Jumeriah otelde gondollarda turlayabilir, safariye ya da nehir turuna çıkabilirler. Nehir turunun başladığı noktada yerel çarşılar da var.

Alışveriş merkezindeki kayak pisti





Tekne turu
Dubai’de genel olarak fiyatların abartılı derecede yüksek olduğunu düşünüyorum. Turlar ise bu fiyatları iyice yükselterek sunuyorlar. Mümkünse oradaki aktiviteleri gitmeden iyice araştırıp internetten satın almak daha iyi olacaktır. Gece hayatını sevenler için ise Dubai’de seçenekler çok… Ancak dediğim gibi, tarih ve doğa sevenler için Dubai iyi bir seçenek olmayabilir. Alışverişi sevenler ve binaların mimarisini merak edenler daha mutlu olacaklardır.
Gitmek görmek isteyenler için şimdiden iyi yolculuklar.




0 yorum:

Yorum Gönder