Sayfalar

9 Haziran 2010 Çarşamba

Tapas

İspanya’da yeme içme kültürü çok meşhur. Bir turist olarak gittiğinizde ilk tapasları öğreniyorsunuz. Tapaslar, aslında atıştırmalık lezzetler. Bazı barlarda içkinizin yanında bunları size ikram olarak veriyorlar. Barlarda yere peçete atanları görürseniz şaşırmayın, bu oraya özel bir adet.

 
Onun dışında racion ve ½ racion dedikleri var ki, bu bizim tam/yarım porsiyon gibi çevrilebilir, yine meze türü yiyeceklere verilen bir ad. Ortaya birkaç tane ısmarlayabilir, arkadaşlarınızla farklı lezzetleri paylaşabilirsiniz. Pek çok çeşidi olan mezelerden benim en beğendiklerim şunlar oldu: Pimientos: yeşil, kırmızı biber,ton balığı ve soğanla yapılan bir meze, Empanada Verdura Gallega (fıstıklı bir börek gibi), Pavia (kızartma bir deniz mahsülü). Paella ve tortilla da ilk öğrenilecek yiyeceklerden olacaktır. Paella, içi malzemeli safranlı pilava verdikleri ad, içindeki malzemeler çeşit çeşit değişebilir. Benim favorim ise deniz mahsüllü olanı. Tortilla ise patatesli omlet diyebiliriz. Deniz mahsüllerini sevenler için ise birkaç çeviride bulunalım: mejillores- midye, lubido- levrek, durado- çipura, pegeot- mercan, lenguado- dil balığı, bacalao-codfish (morina) demek. Ensadilla de gambas- karides salatası, gambas al ajillo- karides güveç ve calamares fritas da kalamar kızartması anlamına geliyor. Karides seviyorsanız, İspanya’da karidese doyacağınızdan hiç süpheniz olmasın. Şimdiden afiyet olsun…


Tortilla ve diğer tapaslar

Sağdaki-pimientos

Tostada y cafe con leche- sabah kahvaltısı için lezzetli bir çözüm

Gambas- Karides: İspanya’da karidese doyacağınızdan hiç şüphem yok

0 yorum:

Yorum Gönder