Sayfalar

6 Şubat 2016 Cumartesi

Maison Objet Paris 2016

Ben ve Demet-tavşan koltuklarda
Uzun zaman sonra tekrar Paris Maison Objet fuarını ziyarete gidebildim.

Tahminlerim ve hayal ettiğim gibi güzel bir fuardı. Yanımda sevgili arkadaşım Demet olduktan sonra zaten güzel zaman geçiririz diyordum ki yanılmamışım.
İşte fuardan ve Paris'ten kısa kısa izlenimler...


Hermes'in vitrininden bir görüntü
Paris'e gittik ama Paris'i pek gezemedik :P Uçağımız Pegasus'tu, şehre vardığımızda şiddetli bir yağmur ve soğuk vardı. İlk gün, fuar için çok geç kaldığımızı farkederek ünlü alışveriş merkezi Bon Marche'ye gittik. Amacımız alışveriş yapmak değildi, şehirde de ilham verici materyaller yakalamak mümkün. Mesela Hermes'in vitrinindeki basit ve gülümseten akıllı vitrin tasarımları gibi...


Hermes Vitrini
Gezdiğimiz Bon Marche'de rastladığım güzel bir fikri de paylaşayım. Siz görmüş müydünüz bilmiyorum ama ben bu şekilde sapları demonte olabilen ve farklı renk seçenekleriyle sunulan tava tencereleri daha önce hiç görmemiştim. 

Bugün hangi renk tava alırdınız? ;)

Maison Objet

Fuar anısı: Demet-İrem
  • Öncelikle gerçekten güzel bir fuar. Tasarımcıysanız veya iç mimarsanız size ilham verecek, dükkan sahibiyseniz satın alacak farklı ürünlere rastlayabilirsiniz.
  • Fuarda fotoğraf çekmek serbest. İstemeyen firmalar işaret yapıştırmışlar. Burada göreceğiniz tüm fotoğraflar o nedenle izinli.
  • Fuarda ilk gün 18 km, ikinci gün 14 km yürüdükten sonra neredeyse görülmemiş hiç bir yer bırakmayarak turumuzu tamamladık :) Bu demek oluyor ki, her holü gezmek epey efor gerektiriyor. 
  • Her holü gezmeye gerek yok diyorsanız kısa kısa hollerde neler var onlardan bahsedeyim:
Hol 8: Lüks mobilyalar (Fendi, Gucci, Missoni vb.). Salone del Mobilenin minyatür versiyonu. Bu arada Fendi bizi standına almadı, Türk olmamızdan ötürü. Utanç verici! Hem Fendi'yi kınıyorum hem de Türk insanına böyle muamele etmelerine sebep olan, kopya sever mobilyacıları.
Kumaş kaplama mobilyalar ilginçti
Bu holde en lüks cam firmalarından biri olan Lalique'e de rastladık. Lalique'in ürünleri tam seyretmelik, yüksek kaliteli zevkli ürünler
Lalique
Hol 7:Bu hol tasarımın en fazla hissedildiği yerdi. Bu holde, fuara kendi tasarımlarıyla katılmış genç tasarımcılar bulunuyordu. Seminerler yapılıyor ve daha tasarım odaklı ürünlere yoğunlaşılıyordu. Seminerlerin ana konusu ise dijital medyaydı.
Dijital medya ile ilgili katıldığımız seminerde lüks markaların dijital ortamlarda nasıl tanıtılacağı tartışılıyordu: "How luxury brands should be marketing online?". Lüks markaların özellikle kopyalanma korkusu ile dijital medyaya uzak durduğunu da bu seminer sayesinde öğrenmiş oldum. Ancak bundan sonraki süreçte dijital medyada var olmak çok önemli, özellikle ABD'nin bu konuda başı çektiği söyleniyor. Bloggerlar gitgide önem kazanıyor. Herşeye rağmen yazılı medyanın da ölmeyeceği ve ihmal edilmemesi gerektiği söyleniyor.
Sevdiğim bir cam firması: Ann Torfs. El imalatı ürünler
Hol 7, hem seminerler hem de tasarım anlamında dolu bir salondu ve tavsiye ederim. 
Tiptoe marka ayaklar: ayağını seç masanı yap
Bir uyarı: Yedinci holü gezmesi zor ve uzun sürüyor çünkü hem salon büyük ve görecek ilginç fikirler var; hem de stantlar minik minik. 
Zuny marka el yapımı deri oyuncaklar- fazla şeker değil mi? :)
Müthiş bir enstalasyondu. Aydınlatma elemanlarını farklı yüksekliklerde monte etmiş ve bir ışık kubbesi elde etmişler. Işığı hafifçe artan ve azalan şekilde ayarlayarak ışık oyunlarıyla etkiyi güçlendiriyorlar.
Hol 6: Burası retailer denen, perakende sektörüne yönelik bir holdü. Kırtasiye malzemelerinden, en şirin plastik objelere kadar "yok yok" bir hol. Yine çok büyük bir salon ve epey malzeme var. Gurme kısmı da var. Toptan bir alışveriş yapma niyetimiz olmadığı için en az burayı gezdik. Seminerlerin diğer oturumları buradaydı ve bir seminere katıldık.
Burada katıldığımız seminerde de daha basit bir anlatımla dijital medya için tüyolar veriliyordu.

Hol 5: Cam ev eşyası, porselen sektörü, Fransız el zanaatkarları ile ilgili bir hol. Güzel fikir ve ürünlere rastlamak mümkün. Oznoon markasının firmasının yaptığı aydınlatma elemanları müthişti. Bu ürünleri aşağıda görebilirsiniz. Malzemesi kağıt. 


Oznoon marka aydınlatmalar
Başka bir holde ise buna yine çok benzer bir ürünü Suzusan markasında görmüştüm, o da çok farklıydı. Ürün, kumaştan yapılmış ve bir Japon tekniğiyle bağlanarak sonra ısıyla sabitlenmişti. Bu teknik batik bağlama tekniğine benzermiş. Japonca adı shibori olan teknikle yapılmış lambalara örnekler ise şöyle:
Shibori tekniğiyle yapılmış Suzusan marka lambalar
Hol 4 ve Hol 3'ü sanırım çok önemsememişiz. Oradan aklımda kalan özel bir not yok.
Hol 1 ve 2 ise etnik ürünleri, el imalatı tasarımları barındıran salonlardı. Buralarda da çarpıcı ürünler vardı ve dünyanın farklı yerlerinden üreticilere rastlamak mümkündü
Zenza/Hol 1deki bu etnik lambalara ilgi yoğundu
Fuardan en çok gözüme çarpan diğer ürünler ise şöyle:
Flora dış mekan aksesuarları

Jake Phipps: parçalı aynalı yüzeyli mobilyalar çok ilginçti

Metal duvar aydınlatmaları ve aynalar-güzel örnekler vardı

Bizim sinilerimiz tarzındaki ürünlere sıkça rastladık


El imalatı cam: her zaman hayranlıkla incelerim

CircuKids firmasının çocuk odaları. Malzeme CTP ve ahşap
 İnsanın çocuk olası geliyor.


Rüya odası :) Bu arada bulut lambalara dikkat, yumuşacık tekstil benzeri malzemeden yapılmışlardı


Slide(Queen of Love)-Kokoş pembe plastik koltuk

Nomon/ Sade ve şık saatler


Imandeco/Renkli sepet örgü sandalyeler

Japon yapmış :) Sadece su ile kullanılan diş fırçası
Son olarak, Paris'e kadar gitmişken Champs Elysee'de dolaşmadan da olmaz dedik ve yorgun da olsak kısa bir süre şehrin havasının tadını çıkarmaya çalıştık. Yeniden Maison Objet'e gelmek lazım -hatta mümkünse bu sefer kendimiz katılımcı olarak- diyerek yeni hayallerle eve döndük.
Demetciğimle şehrin tadını çıkarırken.... Arc de Triumph


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Here is İrem Güngör Style!
Her daim takipçin, gönüllü destekçinim İrem ciğim, kalemine sağlık..

Unknown dedi ki...

İremcim fuar ancak bu kadar güzel ve öz anlatılabilirdi, gerçekten yazını çok beğendim. Seninle gezmek de her zaman olduğu gibi ayrı bir keyifti. Bir daha ki gezimizi şimdiden iple çekiyorum ;)

Ambadoro dedi ki...

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :) Unutmamak için yazmak lazım, hatta daha da güzeli tekrar yaşamak lazım. Bir dahakinde kendi standlarımızı tanıtırım inşallah ;)

Yorum Gönder